Zorunlu Yaz Stajı İlanı-1

10.03.2022

Fakültemiz öğrencilerinin diplomaya hak kazanabilmeleri için ders ve sınav dönemlerinin haricinde yapmaları ve başarılı olmaları gereken 20 iş günü (160 saat) süreli zorunlu yaz stajına ilişkin çalışmalara fakültemiz staj komisyonu koordinatörlüğünde başlanmıştır. Bu kapsamda;

a)       İlk olarak 25 Şubat 2022 tarihinde staj yönergesi kapsamında bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Zorunlu yaz stajı başvuru işlemlerinin ve sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için öğrencilerimizin staj yönergesini dikkatlice incelemeleri ve Dekanlığımız tarafından yapılacak duyuruları Fakültemiz web sayfasından takip etmeleri gerekmektedir.

b)      Öğrencilerimizden zorunlu yaz stajını yapmak istedikleri kurum ve kuruluşlara ilişkin öncelik sıralamasına göre üç tercihleri bilgisi toplanmıştır.

c)       Bu aşamada başvuru işlemleriyle ilgili olarak;

1-      Zorunlu yaz stajını, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) kapsamında bulunan kurumlarda yapmak isteyen öğrencilerimizin https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami link bağlantısını kullanarak başvurularını 31 Mart 2022 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Bu başvuruyu gerçekleştiren öğrencilerimizin 15 Nisan 2022 tarihine kadar Staj Komisyonu sekretaryasından sorumlu Ayşe İLTER’e bilgi vermeleri ve ilgili listeyi imzalamaları gerekmektedir. Bu madde kapsamındaki öğrencilerimize ilişkin ileri aşamalar gelişmeler dahilinde planlanmaya devam edilecektir.

2-      Zorunlu yaz stajını 1. madde dışındaki kendi buldukları kurum ve kuruluşlarda yapmak isteyen öğrencilerimizin ise aşağıda belirtilen belgeleri Ayşe İLTER’den temin ederek belgelere ilişkin işlemleri tamamlamaları ve en geç 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Ayşe İLTER’e elden veya posta yoluyla Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen talepler dikkate alınmayacaktır. Öğrencilerimiz bu form ve belgelere http://services.dicle.edu.tr/dss/qadocnew.aspx link aracılığıyla formlar bölümünden ulaşabilirler.

2a) DÜ-FRM-167 Zorunlu Staj Başvuru Formu

2b) DÜ-FRM-427 Staj Başvuru Dilekçesi

2c) DÜ-FRM-428 İşyeri Tanıtım ve Staj Kabul Formu

2d) Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( A-4 kâğıdının yarısına, tek yüze, arka ve ön )

2e) Öğrenci Kimlik Fotokopisi

3-      Zorunlu yaz stajını ertelemek isteyen öğrencilerimizin ise staj erteleme dilekçesi (DÜ-FRM-430 Staj Erteleme Dilekçesi) ile 31 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurularını Ayşe İLTER’e elden veya posta yoluyla Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

4-      Fakülte Dekanlığımız zorunlu yaz stajının yapılacağı tarihleri 01 Ağustos 2022 ile 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında 20 (yirmi) iş günü olacak şekilde planlamaktadır.

5-      Daha önce üç tercihini bildirmeyen öğrencilerimizin 17.03.2022 tarihine kadar Ayşe İLTER’de bulunan tercih listesine tercihlerini yazmaları gerekmektedir.

Gereği rica olunur.

DEKANLIK