Veteriner Fakültesi Kariyer Etkinlikleri Kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker “Dünyada ve Türkiye’de Gıda Güvenliği Mevcut Durum-Beklentiler” Konulu Açılış Dersini Gerçekleştirdi

10.11.2023


Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve Türkiye’nin Tarım Alanında Kurulan İlk ve Tek Düşünce Kuruluşu olan Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Dr. Mehmet Mehdi EKER,  Veteriner Fakültemiz kariyer etkinlikleri-açılış dersi kapsamında öğrencilerimize "Dünya’da ve Türkiye’de Gıda Güvenliği Mevcut Durum-Beklentiler" başlıklı açılış dersini gerçekleştirdi. 
Veteriner Fakültesi amfisinde gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer DENLİ, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAPUTAEM Müdürü Mehdi SÜMERLİ, TKDK Koordinatörü Hikmet GÜNEŞ, birçok önemli siyasetçi ve kanaat önerderleri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
Bakan EKER stratejik mücadele alanlarından Gıda ve Tarımda Dünya’daki ve Türkiye’deki mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri konularında önemli bilgiler paylaştı.  Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç tarafından Sayın Bakanımıza teşekkür plaketi takdim edildi. Meslektaşımız Sayın Dr. Mehmet Mehdi EKER’in paylaştığı bilgi ve deneyimler öğrencilerimiz için büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Teşekkür eder; kendilerini tekrar ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek isteriz.

Fotoğraf Galerisi