Öğrencilerimizin Dikkatine

23.01.2023

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Kaydı Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrencilerimizin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar  Döneminde ders seçimi ve kayıt işlemlerini yaparken aşağıdaki hususları dikkate almaları gerekmektedir:

1-Alt sınıftan dersi olan öğrenciler haftada 40 saati geçmemek koşuluyla aşağıda belirtilen sıralamaya göre derslerini seçmeleri gerekmektedir.;

a-Alttan zorunlu ders

b-Alttan eksik kalan seçmeli ders (en az iki ders alıp başarmış olmak gerekmektedir)

c- Ait olduğu sınıftan zorunlu ders

d-Ait olduğu sınıftan en fazla iki seçmeli ders

2- 2012 Yılı öncesi kayıt yaptıran öğrenciler kayıt esnasında AKTS’si olmayan eski Müfredattaki dersleri seçmek zorundadırlar. Ders kodlarına dikkat ederek kaydınızı yaptırınız.

3-2012 Yılından sonra kayıt yaptıran öğrencilerin bulundukları sınıftan  2 adet seçmeli ders almaları zorunludur.

4- Eğitim-Öğretim hayatı boyunca Fakülte dışından alınacak seçmeli dersler 2019 sonrası müfredata tabi öğrenciler için maksimum 4.5 AKTS, 2019 öncesi müfredata tabi öğrenciler için ise en fazla 10 AKTS olabilir.

5-Mezuniyet şartlarının sağlanabilmesi için 2019 sonrası müfredata tabi öğrencilerin  19.5 AKTS’yi, 2019 öncesi müfredata tabi öğrencilerin  40 AKTS’yi Veteriner Fakültesi seçmeli derslerinden sağlaması gerekmektedir.

6-Önceki dönemlerde alınıp başarılı olunan seçmeli dersler tekrar seçilemez. Daha önceki dönemlerde alınan ancak başarısız olunan seçmeli dersler tekrar seçilebilir ya da yerine başka bir seçmeli ders alınabilir.

7-Ders kaydı esnasında yukarıda belirtilen maddelere uyulmadan yapılan ders kayıtlarından ve doğru olmayan beyanlardan oluşacak aksaklıklarda sorumluluk öğrenciye aittir.

Önemli NOT:

03.06.2022 tarihli 03 oturum sayılı Fakülte Kurulu Kararına Göre;

1) 2019 Öncesi Ders Müfredatına tabi olup seçmeli derslerden toplam 50 AKTS’yi, 2019 Sonrası Ders Müfredatına tabi olanlar arasından 24 AKTS’yi tamamlayarak bugüne kadar aldıkları seçmeli derslerle mezuniyet koşulunu sağlayan Fakültemiz öğrencileri için ekstra seçmeli ders alma zorunluluğunun aranmamasına;

2) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının başından itibaren tüm öğrencilerimizin mezuniyet koşulunu sağlayana kadar kayıt oldukları dönemden iki seçmeli ders almalarının zorunlu olduğuna;

3) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Fakültemiz öğrencilerinin kayıtlı oldukları dönemden alacakları en fazla iki seçmeli dersin zorunlu AKTS yükünden sayılabileceğine oybirliği ile karar verilmiştir.

DEKANLIK