DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

06.10.2023

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Dicle Üniversitesini kazanan özel gereksinimli öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Üniversite yaşamına uyumlarını desteklemek ve üniversitemizin engelli öğrencilere sunduğu olanaklar konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen programda, Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven tarafından, üniversite ve araştırma merkezinin sunduğu imkanlardan daha iyi yararlanmaları ve kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlamalarına yönelik bilgiler verildi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Mehmet Nur Öncü tarafından ise mediko-sosyal birimi, yemekhane ve kulüp faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca programda  öğrencilerin  soruları alınarak ihtiyaçlar belirlendi.