TARİHÇE

Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) faaliyetlerinin Haziran 2017 tarihinde başlamasıyla birlikte eğitmenlere yönelik Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı ve ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe Hazırlık Programı açılmıştır.

Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), üniversite yerleşkesi içinde merkezi bir konuma sahiptir. Merkezi Kütüphaneye, Öğrenci Yaşam Merkezine, Otobüs Duraklarına, Öğrenci Yemekhanesine, üniversite yerleşkesi içinde hizmet veren Banka ve PTT Şubelerine, sağlık hizmetlerinin verildiği Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Hastanesine yakın olması birçok hizmete kolay erişimi de beraberinde getirmektedir. Üniversite yerleşkesi içinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. Erkek Öğrenci Yurdu ise şehir merkezinde bulunmaktadır. Üniversitemiz ile şehir merkezinin farklı noktaları arasında Belediye Otobüsleri ve özel minibüsler hizmet vermektedir.