Elektronik Teknolojisi

Bölüm Başkanı

Program Başkanı

Doç. Dr. Yaşar AY

Öğr. Gör. Elif Didem ÇELİK

Akademik Kadro

Doç. Dr. Yaşar AY

Doç.Dr. Nil ERTEKİN BİNBAY 

Öğr.Gör. Elif Didem ÇELİK

Öğr. Gör Murat BİRKAN

 

 

 

Program Tanıtımı

Bu programa kabul edilmek için Lise Mezunu olmak gerekir. Programa YÖK'nun ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenen öğrenciler kabul edilir.

 

Elektronik Teknolojisi Programından mezun olmuş bir tekniker DGS' ye girip, malum sınavdan belirli bir puan alıp, o puan ile aşağıdaki bölümlerden herhangi birine, ÖSYM tercih sistemi ile yerleştirilmesi durumunda, Lisans tamamlayıp lisans diplomasına sahip olabilir.

 

DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler:

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ

ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ

ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ

UÇAK ELEKTRİK ELEKTRONİĞİ

FİZİK

METEORALOJİ MÜHENDİSLİĞİ

 

Elektronik Teknolojisi Önlisans derecesini elde etmek için seçmeli staj hariç 120 AKTS'yi (ortak zorunlu dersler hariç en az 64 ulusal kredi) tamamlamış ve dörtlük sisteme göre en az 2,00 genel akademik ortalama elde etmiş olmak gerekmektedir. (Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri). Program derslerinin %25’i seçmeli statüsündedir. Öğrenciler %25 seçmeli derslerinden (30 AKTS) tamamını kendi programından alabileceği gibi, başka programlardan da seçmeli ders alabilir. Ders programında Staj I ve Staj II olmak üzere iki adet staj bulunmaktadır. Bunlar içinden Staj II’nin AKTS’si mezuniyet için gerekli olan AKTS toplamına eklenmez.

 

Elektronik Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Elektronik ve Otomasyon sektöründe mal/hizmet üreten, Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Sanayii kuruluşları, Bilişim, Elektronik ve Otomasyon sektöründe istihdam edilirler.

 

Dönem ortasında %40 etkili olmak üzere bir ara sınav yapılmaktadır. Dönem sonunda %60 Etkili olmak üzere bir yıl sonu sınavı yapılmaktadır. Bununla beraber öğrencileri çalışmaya teşvik etmek amacıyla, öğrencilere ödev verilmektedir. Laboratuvar ortamında öğrencinin pratik bilgisini ve el becerisini geliştirmeye yönelik uygulamalar yapılmaktadır.