MEZOPOTAMYA’DA TARIMSAL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PANELİ


18.03.2022


Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Etkinlik sorumlusu Mehmet Velat EKTİRİCİ’nin organizatörlüğünde ALZ Grup ile DÜ Ziraat Fakültesi arasında yapılan anlaşma gereği 13. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda ‘’MEZOPOTAMYA’DA TARIMSAL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ’’ Paneli düzenlendi.

Panelin Moderatörlüğü’nü Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin TUTKUN yaptı. Panelde Araştırma Görevlileri Dr. M Zeki KIZMAZ, Erhan AKALP, Serkan BAYMAN, H. Kıvanç DOĞANAY, Suna ÇAKÇAK ve Merve AYGÜN tarafından Mezopotamya’nın Kuzey kısmındaki tarımsal alanlarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda ayrıntılı bilgiler verildi. Daha sonra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK, Mezopotamya’nın İki Irmak arası ülkeler, Bereketli topraklar, insanların göçebe yaşamından yerleşik yaşama geçtiği ve tarımın yapıldığı, ilk yazılı anayasanın yazıldığı,  pek çok medeniyete ev sahipliğinin yapıldığı yöre olduğunu dile getirerek, DÜ Ziraat Fakültesi olarak Kuzey Mezopotamya denilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve ülkemizin kalkınması için tarımsal ürünlerin üretiminin mutlak surette artırılması ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek ekonomimize önemli katkılar sağlanması gerektiğini ifade etti.

Toplantı sonunda ALZ Grup Başkanı Cihat ALAGÖZ tarafından tüm panelistlere Plaket takdimi yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminden sonra panel son buldu.


Fotoğraf Galerisi