KAYISI’DA ENTEGRE MÜCADELE EĞİTİM SEMİNERİ

17.06.2022

D.Ü. Ziraat Fakültesi ve Diyarbakır Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından16 Haziran 2022’de teorik ve uygulamalı olacak şekilde ‘Kayısı’da Entegre Mücadele Eğitim Semineri’ gerçekleştirildi. İlki Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu toplantı salonunda yapılan etkinlikte Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ayhan Öğreten ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat Şimşek’in yaptıkları konuşmalarda, kayısı üretimi bakımından Türkiye’nin dünya’da lider ülke konumunda olduğunu, bu yüzden Kayısı’da entegre mücadele eğitiminin oldukça önemli olduğuna vurgu yaptılar. Seminerde Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı İhsan Süzer ve Eğitim Koordinatörü Emel Ören, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Neşe Üzen ve Doç. Dr. Muhittin Tutkun, Ziraat Fakültesi Fakülte Sekreteri Dr. Muhammed Çelik ile fakültenin bazı çalışanları katıldı. Daha sonra emeği geçenlere Teşekkür Belgesi ve birçok ilden katılım sağlayan kursiyerlere ise Katılım Belgesi takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Uygulamalı kısım ise Ziraat Fakültesi Kayısı Bahçesi’nde Eğitim Koordinatörü Emel Ören’in öncülüğünde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda kayısı bahçesinde de toplu hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik son buldu.