FAKÜLTEMİZDE ÜLKEMİZ TARIMSAL ÖĞRETİMİNİN 177. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

18.01.2023

Tarımsal Öğretimin 177. Yıldönümü münasebeti ile Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Kadir TURAN, Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Aydın VURAL, Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Servet BADEMKIRAN, Tarım MYO Müdürü Sayın Prof. Dr. Davut KARAASLAN, GAPUTAEM Müdürü Sayın Mehdi Sümerli, TMO Diyarbakır Müdürü Sayın Abdurrahman GÜNEŞ, Diyarbakır Et ve Süt Kurumu Müdürü Sayın Hüseyin ALTUN, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa KORKUTAN, Ziraat Fakültesi akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer DENLİ, tarım faaliyeti ile tarımsal öğretimin öneminden bahsettikten sonra Fakültenin mevcut faaliyetleri hakkında genel bilgi verdi. Etkinlikte Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Abuzer SAĞIR “Ülkemizde Tarım Eğitimi ve Öğretimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ tarafından Prof. Dr. Abuzer SAĞIR’a teşekkür plaketi takdim edildi.