ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ’NDEN HAYVANCILIKTA KLONLAMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ


20.05.2022


Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ile Arjantin Buenos Aires Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü arasında yürütülen Erasmus KA107 projesi  kapsamında Ziraat Fakültesi Seminer Salonunda Hayvancılıkta Klonlama Teknikleri temalı seminer düzenlendi. 

Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muzaffer DENLİ’nin yaptığı seminerde Arjantin Buenos Aires Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü Hayvansal Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Daniel F. SALAMONE “Animal Cloning Technologies: Frontiers in Assisted Reproduction of Domestic and Wild Species" başlıklı seminerini sundu. 

Seminere Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir TURAN, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri Öğretim üyeleri, Et ve Süt Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Hamdullah GÜVEN, Tarım ve Orman Bakanlığı Diyarbakır İl Müdür Yardımcısı Vet.Hek. Mehmet HÜSEYİNOĞLU, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Vet. Hek. Necattin GÖNÇ ile kurumda çalışan Zooteknist Ziraat Mühendisleri ile Veteriner Hekimler, Diyarbakır İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Uzman teknik personeli ile konuya ilgi duyan çok sayıda konuk ve öğrenci katıldı. Seminer aynı zamanda Zoom programı ve Buenos Aires Üniversitesi YouTube Kanalı üzerinden canlı yayınlandı ve çok sayıda uluslararası bilim insanı tarafından izlendi.


Seminer sonunda Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir TURAN tarafından Prof.Dr. Daniel F. SALAMONE’ye Plaket, diğer emeği geçenlere Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mikdat ŞİMŞEK Fakülte hakkında bilgiler verdi.

Seminer sonrası Prof.Dr. Muzaffer DENLİ tarafından misafir araştırmacıya Zootekni Bölümü Araştırma ve Uygulama Tesisleri gezdirilerek tesiste bulunan hayvancılık deneme üniteleri ile Bölümün laboratuvar ve diğer altyapı olanakları tanıtılarak yürütülen projeler hakkında bilgi verildi. Program, iki bölüm arasında olası bilimsel işbirliği olanakları görüşülmesiyle son buldu. 






Fotoğraf Galerisi