Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi
konferans salonunda “TARIMDA KAMU İKTİSADİ KURULUŞLARI “ semineri düzenlendi, Toprak
Mahsulleri Ofisi Diyarbakır Baş Müdürü Sayın Abdurrahman GÜNEŞ, Diyarbakır Et
ve Süt Kurumu Müdürü Sayın Hamdullah GÜVEN, Çaykur Diyarbakır Pazarlama Bölge
Müdürü Sayın Ali SATI Seminere konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Muzaffer DENLİ
moderatörlüğünde gerçekleşen seminere Dekanımız Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK, Dekan
Yardımcıları Doç. Dr. Neşe ÜZEN, Doç. Dr. Muhittin TUTKUN Fakültemiz Öğretim Üyeleri
ve Öğrencilerimiz katıldı.
1 Mart 2022 Salı günü saat 13.30 da
gerçekleşen seminerde Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer DENLİ konuklarımızı,
kurumları ve genel olarak Kamu İktisadi Kuruluşları hakkında bilgiler sunarak
çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Diyarbakır Baş
Müdürü Abdurrahman GÜNEŞ Toprak Mahsulleri Ofisinin çalışma alanları, iş ve
işlemleri hakkında bilgiler sundu Bölgemizdeki Toprak Mahsulleri Ofisine bağlı
satış ve depolama alanları hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra söz alan Diyarbakır Et
ve Süt Kurumu Müdürü Sayın Hamdullah GÜVEN Et ve Süt Kurumu hakkında bilgiler
verip pazarlama ve satışla ilgili sunumundan sonra,
Çaykur Diyarbakır Pazarlama Bölge
Müdürlüğü Sayın Ali SATI Çaykur ve çay hakkında genel bilgiler verip bölgemiz
ve pazarlama birimi ile ilgili konularda bilgiler sundu.
Konuklarımızın öğrencilerden gelen
soruları cevaplamasından sonra Dekanımız Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK konuklarımıza
teşekkür ederek Fakültemizin kurumlara destek olacağını belirtip
Öğrencilerimizin eğitim sırasında ve mezun olduktan sonra faydalanabilecekleri
seminerlere devam edileceğini söyledi.
Dekanımız Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK, Dekan
Yardımcıları Doç. Dr. Neşe ÜZEN ve Doç. Dr. Muhittin TUTKUN un Misafirlerimize Teşekkür
belgelerinin takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Çaykur'dan gelen konuklarımız
kurdukları stantta çay ikramında bulunurken Et ve Süt Kurumunun Diyarbakır’a özgü
yöntemle üretilen kavurma ikramının ardından etkinlik sona erdi.