KÜÇÜK BAHÇIVANLAR ATÖLYESİ PANELİ

25.03.2022

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği, Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi arasında ortaklaşa düzenlenen ve Moderatörlüğü’nü Dr. Öğr. Üyesi Dilek ŞENTÜRK DEMİREL’in yaptığı ‘’Küçük Bahçıvanlar Atölyesi’’ adlı Panel 24 Mart 2022 tarihinde DÜ Ziraat Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da eğitim gören ve UNICEF Türkiye tarafından desteklenen 30’a yakın Suriyeli çocukların yanı sıra Ziraat Fakültesi öğrenci ve çalışanlarının da katıldığı panel’de ilk olarak söz alan Hayata Destek İnsani Yardım Derneği Saha Koordinatörü Rukiye DAĞHAN ÇETİN yaptığı konuşmada ‘’Hayata Destek İnsani Yardım Derneği olarakdünyadaki tüm çocukların hakları için, özellikle de en kırılgan, muhtaç durumda olan çocuklar için çalışıyoruz. Bugün bir kısım öğrencilerimizi bahçıvanlığın temel eğitiminin yapıldığı Ziraat Fakültesi ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi. Daha sonra DÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pelin KARATAY GÖĞÜL yaptığı konuşmada ‘’DÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak çocukların gelişimine büyük önem verdiklerini, çocukların gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerde yer aldıklarını ve bugün de Ziraat Fakültesi’nde bu amaçla bulunduklarını’’ söyledi. Son olarak panelde söz alan DÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK ise yaptığı konuşmada ‘’Küçük Bahçıvanlar Atölyesi’’ adlı panel ile UNICEF Türkiye tarafından desteklenen Suriyeli çocukları ve paneldeki paydaşlarımızı konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, bu çocukların ağaçlara, hayvanlara ve yumurtalara doğrudan dokunmalarını sağlayacaklarını ‘’ ifade etti. Daha sonra Katılım ve Teşekkür Belgelerin takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Son olarak ise meyve ağaçların ve hayvanların bulunduğu Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliği’nde öğrenciler gezdirildi ve fotolar çekilerek toplantı sona erdi.