KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI

21.03.2022

KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYINA BÜYÜK İLGİ

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, D.Ü. Ziraat Fakültesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da yer aldığı ‘’Kırsal Kalkınma Çalıştayı’’ adlı etkinlik 16 Mart 2022’de yapıldı.  Çalıştay’da Yenişehir Belediye Başkan Vekili ve Yenişehir Kaymakamı Murat BEŞİKÇİ açılış konuşmasında bu çalıştayın başta Diyarbakır ilimiz olmak üzere tüm ülkemizin tarımsal üretiminin artmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Çalıştay’da ik olarak Tarım ve Orman Bakanı Müşaviri Dr. Ali Recep NAZLI ‘’Dünya’da, Türkiye’de ve Diyarbakır’da Kırsal Kalkınma Fırsatları, Alanları ve Hibelerin Tanıtımı’’ adlı semineri sundu ve bu seminer oldukça büyük beğeni topladı. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK ise ‘’Geleceğin Tarımı- Akıllı Tarım-Tarım 4.0 ve Endüstri 4.0’’ adlı semineri sundu ve bu sunum oldukça dikkat çekiciydi. Verilen öğle yemeğinin ardından D.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK ‘’Kırsalda Sert Kabuklu Meyveler ve Alternatif Fırsatlar’’ konulu semineri ayrıntılı bir şekilde sundu ve bu sunum katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı. En son ise D.Ü. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin TUTKUN ise ‘’Kırsalda Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ adlı semineri sundu ve bu sonum da büyük ilgi gördü. Daha sonra plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle çalıştay sona erdi.