D.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜNDEN ARJANTİN ZİYARETİ


28.03.2022


Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muzaffer DENLİ ve Zootekni Bölümü Öğretim Elemanı Arş.Gör. Dr. Hasan Hüseyin İPÇAK Erasmus Ofisimiz aracılığı ile hazırlanan KA107 projesi kapsamında 7-15 Mart 2022 tarihlerinde Arjantin Buenos Aires Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü’ne (Universidad De Buenos Aires Facultad De Agronomia Produccion Animal, FAUBA) bilimsel işbirliği ziyareti gerçekleştirmişlerdir.

Ziyaret sırasında Prof.Dr. Muzaffer DENLİ ve Arş.Gör. Dr. Hasan Hüseyin İPÇAK tarafından “Ülkemiz Hayvancılığının Genel Durumu”, “Dicle Üniversitesi ve Ziraat Fakültesi Tanıtımı”, “Zootekni Bölümü’nün Bilimsel Araştırma Altyapı Olanakları Tanıtımı”, “Zootekni Bölümü Hayvancılık Ünitelerinde Yürütülen Bilimsel Faaliyetler” hakkında ev sahibi üniversite akademik personeline bilgilendirme seminerleri düzenlenmiştir. Ayrıca Prof.Dr. Muzaffer DENLİ “Gıda ve Yemlerdeki Mikotoksinlerle Mücadele Stratejileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumlar ve eğitimler üniversitenin Youtube kanalından canlı yayınlanmıştır.

Ev sahibi üniversitenin Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Maria Boveri ve diğer öğretim üyeleri sırasıyla Prof.Dr. Gustavo Prof. Jaurena, Agustín Grimoldi, Prof.Dr. Darío Colombatto, Prof.Dr. José Luis Rossi, Prof.Dr. Lorenzo Basso, Prof. Dr. Sebastián Munilla, Prof.Dr. Alejandra Picallo ve Prof.Dr. Daniel Salamone, bölümlerinin altyapı olanakları ve yürüttükleri bilimsel faaliyetler hakkında birer sunum gerçekleştirmişlerdir.

Bilgilendirme sunumları sonrasında; Hayvan Klonlama ve Gen Transferi Biyoteknoloji Laboratuvarı, Hayvan Besleme Laboratuvarı, İpek Böceği Üretim Laboratuvarı, Hayvan Fizyolojisi Laboratuvarı ve Çayır ve Mera Islahı ve Geliştirme Laboratuvarı ile Balık Yetiştiriciliği ile hayvan yetiştirme araştırma üniteleri ziyaret edilerek bölümler arası işbirliği olanakları üzerine görüşmeler yapılmıştır.  

Prof.Dr. Muzaffer DENLİ ve Arş.Gör. Dr. Hasan Hüseyin İPÇAK Ülkemiz Arjantin Büyükelçisi Sayın Şefik Vural ALTAY’ı konutunda ziyaret ederek Buenos Üniversitesi ile yapılan görüşmeler ve iki ülke arasında tarımsal işbirliği konuları üzerine verimli bir toplantı gerçekleştirmişlerdir.

Proje kapsamında 3 ay süreyle doktora tez çalışmalarının bir bölümünü tamamlamak üzere Prof. Dr. Muzaffer DENLİ danışmanlığında üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni ABD’da öğrenim gören YÖK burslu Doktora öğrencisi Fatma DENİZ misafir öğrenci olarak çalışmalarına başlamıştır.

Bilimsel işbirliği çalışmaları Buenos Aires Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanlarının Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne yapacakları yapacakları ziyaretler ile devam edecektir.