Buğdayda Süne Mücadelesi Üzerine Uygulamalı Eğitim

26.05.2022

Fakültemiz ile Diyarbakır il tarım ve orman müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Fakültemiz Tarla Bitkileri bölümü öğrencileri ve il Tarım ve Orman müdürlüğü teknik personelleri Yenişehir ilçesi Elidolu köyünde 24 Mayıs 2022 tarihinde buğdayda süne mücadelesi üzerine uygulamalı bir eğitim yapılmıştır. Eğitime Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Neşe Üzen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu, Ziraat Mühendisi Serhat Tantekin, Ziraat Mühendisi Hülya Bayhan, Ziraat Mühendisi Zelal Arslan ve ilgili diğer teknik personeller katılmışlardır. Ayrıca Uygulamalı eğitim kapsamında pamuk ve Mısır bitkilerinde de zirai mücadele, biyolojik mücadele, sulama, gübreleme ve hasat konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.