ULUSLARARASI KATILIMLI 5. DİCLE DAHİLİYE KONGRESİ VE 1. DİCLE DAHİLİYE HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ BAŞLADI


03.10.2025


ULUSLARARASI KATILIMLI 5. DİCLE DAHİLİYE KONGRESİ VE 1. DİCLE DAHİLİYE HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ BAŞLADI

Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından organize edilen “Uluslararası Katılımlı 5. Dicle Dahiliye Kongresi ve 1. Dicle Dahiliye Hemşireliği Kongresi” başladı.

Kongrenin açılış programına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın yanı sıra, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ile sağlık çalışanı katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat, "Dicle Üniversitesi, köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla sadece bölgemize değil, ülkemize de sağlık, eğitim ve bilimsel üretim anlamında değer katan bir kurumdur. Tıp Fakültemiz, yetiştirdiği binlerce hekim, yürüttüğü bilimsel çalışmalar ve hizmet verdiği geniş hasta kitlesiyle bölgenin sağlık yükünü omuzlamaktadır. Bu fakülte, hem pratik hem de akademik düzeyde ülkemizin sağlık sistemine yön veren önemli merkezlerden biri olmuştur” ifadelerini kulandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yalnızca Bölgesinde Değil, Ülke Genelinde De Öncü Sağlık Kurumları Arasında Yerini Daha Da Güçlendirecektir

Rektör Eronat, “Üniversitemizin sağlık alanındaki hizmet kapasitesini güçlendirecek en önemli yatırımlarımızdan biri de yeni üniversite hastanesi projesidir. Modern tıp teknolojileriyle donatılacak bu sağlık kompleksi, yalnızca bir tedavi merkezi değil, aynı zamanda bir eğitim ve araştırma üssü olacaktır. Yeni hastanemiz sayesinde: Bölge halkına daha erişilebilir, hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacak, Tıp öğrencilerimiz ve asistan hekimlerimiz için çağdaş standartlarda eğitim ortamı sağlanacak, Araştırmacılarımız için uluslararası düzeyde rekabet edebilecek donanımlı laboratuvarlar oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Orhan Ayyıldız ise konuşmasında, iç hastalıklarının tıbbın kalbi olduğunu belirterek, “Her gün hastalarımızın yanına girerken sadece bilgi ve becerimizle değil, kalbimizle de oradayız. Bu kongrede yalnızca güncel tedavileri değil, aynı zamanda mesleki dayanışmamızı da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından bilimsel sunumlara geçildi. Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, “Yapay Zekâ ve Tıp” başlıklı sunumunda yapay zekânın tanı, tedavi ve araştırma süreçlerindeki dönüştürücü etkilerine değindi.

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, metabolik hastalıkların karaciğer sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci ise hematolojik acillerde tanı ve tedavi yaklaşımlarını aktararak nötropeni yönetimindeki yeni klinik protokolleri paylaştı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen kongrede, iç hastalıklarının temel ve güncel konuları, alanında uzman uluslararası bilim insanlarının katkılarıyla çok yönlü olarak ele alınacak. Üç gün boyunca bölgesel hastalıkların tartışılacağı, güncel kılavuzların değerlendirileceği, olgu temelli panellerin ve bilimsel paylaşımların yapılacağı zengin bir program katılımcılara sunulacak.

 


Fotoğraf Galerisi