DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


07.08.2025


DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Dünya Emzirme Haftası, emzirme konusunda farkındalığı artırmak ve anne sütü ile beslenmeyi desteklemek amacıyla her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde de anlamlı bir program gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği  Bebek Dostu Komitesi tarafından organize edilen etkinlikler, bu yıl “Emzirmenin Desteklenmesi ile Sürdürülebilir ve Yaşanabilir İklim” temasıyla gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında hastane ana bina polikliniklerinde bilgilendirme standı kuruldu. Açılan stantta vatandaşlara emzirmenin önemi, doğru emzirme teknikleri ve anne sütüyle beslenmenin bebek gelişimine katkıları hakkında broşürler ve el kitapçıkları dağıtıldı. Ayrıca görevli sağlık personeli tarafından vatandaşlara yüz yüze bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliklerin bir diğer önemli ayağı ise Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin annelerine yönelik oldu. Bebek Dostu Komitesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, bu özel annelere takdim edilerek hem moral verildi hem de emzirmenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Fotoğraf Galerisi