YERİNDE GIDA DENETİM SÜRECİ VE
ALO 174 GIDA HATTI UYGULAMALARI
SEMİNERİ
Dicle
Üniversitesi’nde “Yerinde Gıda Denetim Süreci ve Diyarbakır’da Alo 174 Gıda
Hattı Uygulamaları” başlıklı seminer düzenlendi. Diyarbakır Tarım Meslek
Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü tarafından organize edilen etkinlik, 11 Aralık
2024’de Diyarbakır Tarım MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Gıda
Mühendisi Nevzat Bayram ve Ziraat Mühendisi Sait Güzel’in konuşmacı olarak
katıldığı seminerde, yerinde gıda denetim süreçleri ve Alo 174 Gıda Hattı’nın
Diyarbakır’da ki uygulamaları detaylı bir şekilde ele alındı. Tarım MYO Müdürü
Prof. Dr. Davut KARAASLAN’ ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, gıda
güvenliğinin önemi ve denetim mekanizmalarının etkin kullanımı konusunda bilgiler
paylaşıldı. Konuşmacılara Teşekkür Belgeleri takdim edilerek seminer sonra
erdi. Seminer, gıda sektörü temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun
katılımıyla gerçekleşti.