Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda
İşleme Bölümü öğrencileri, Gıda Endüstrisi Makineleri Dersinin uygulaması
kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte ÖZKILIÇ UN FABRİKASI’na gezi yaptı.
Bu etkinlik kapsamında; İşletme Yöneticisi Yaşar ÖZKILIÇ’ın
kontrolünde işletme gezdirildi. Buğdayın işletmeye ilk girişinden, paketlenmiş
un olarak çıkışına kadar tüm aşamaları ve kullanılan makinelerin özellikleri
öğrencilere anlatıldı. Ayrıca, labarotuvarda buğdayın protein miktarı,
sedimentasyonu, gluten indeksi, farinograf ile uzama katsayısı işlemleri gibi
unda yapılan analizler detaylı olarak gösterildi.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya
konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan
İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme
imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin
ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik
gezilerimiz devam edecektir