Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi 1. sınıf öğrencileri, Gıda Endüstrisi Makineleri Dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte BİRLER UN FABRİKASI’na gezi yaptı.
Bu etkinlik kapsamında; İşletme Yöneticisi Ahmet BARAN ’ın kontrolünde işletme gezdirildi. Buğdayın işletmeye ilk girişinden, paketlenmiş un olarak çıkışına kadar tüm aşamaları ve kullanılan makinelerin özellikleri öğrencilere anlatıldı. Ayrıca, labarotuvarda buğdayın protein miktarı, sedimentasyonu, gluten indeksi, farinograf ile uzama katsayısı işlemleri gibi unda yapılan analizler detaylı olarak gösterildi.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir