GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İLE UN FABRİKASI TEKNİK GEZİSİ

12.04.2022 - 12.04.2022



Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri, Tahıl İşleme Teknolojisi ve Gıda Endüstrisi Makineleri dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumluları Öğr. Gör. Demet EKTİREN ve Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte ÖZKILIÇ UN FABRİKASI’na gezi yaptı.

Bu etkinlik kapsamında; İşletme Yöneticisi Yaşar ÖZKILIÇ’ın kontrolünde işletme gezdirildi. Buğdayın işletmeye ilk girişinden, paketlenmiş un olarak çıkışına kadar tüm aşamaları ve kullanılan makinelerin özellikleri öğrencilere anlatıldı. Ayrıca, labarotuvarda buğdayın protein miktarı, sedimentasyonu, gluten indeksi, farinograf ile uzama katsayısı işlemleri gibi unda yapılan analizler detaylı olarak gösterildi.

Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.


Fotoğraf Galerisi