GIDA ANALİZLERİ İÇİN BESİ YERİ HAZIRLAMA ETKİNLİĞİ

17.04.2025 - 17.04.2027


Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi ile Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 1. Sınıf öğrencileri, “Gıda Mikrobiyolojisi” ve “Süt Mikrobiyolojisi” Ders Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk YEŞİL tarafından gıda ürünlerinin mikrobiyolojik analizlerinin yapılabilmesi için besi yerleri hazırladılar.

Hazırlanan besi yerleri sırasıyla; Aerobik Koloni Sayımı için PCA, Staphloccus aureus için BPA, Escherichia coli-coliform bakteriler için EC, Bacillus cereus için MYP, Maya-küf sayımı için RBC-MEA hazırlandı. Sonraki derslerde gıdaların mikrobiyolojik  analizleri yapılacaktır.  


Fotoğraf Galerisi