GASTRONOMİDE YÖRESEL MUTFAĞIN MODERNLEŞTİRİLMESİ

19.11.2025 - 19.11.2026


GASTRONOMİDE YÖRESEL MUTFAĞIN MODERNLEŞTİRİLMESİ

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Gastronomi alanında uzman olan Fırat Yakut tarafından “Gastronomide Yöresel Mutfağın Modernleştirilmesi” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında katılımcılara, geleneksel yöresel lezzetlerin modern gastronomi teknikleriyle yeniden yorumlanmasına ilişkin teorik ve uygulamalı bilgiler sunulmuştur. Programda ayrıca, yöresel mutfak kültürünün korunması, sürdürülebilir gastronomi yaklaşımları ve çağdaş sunum teknikleri üzerine örnek uygulamalar paylaşılmıştır. Öğrenciler ve davetliler, Fırat Yakut’un mesleki deneyimlerini aktardığı sunumu dikkatle izlemiş; etkinlik, gastronomi alanında öğrenim gören öğrenciler için hem bilgilendirici hem de ilham verici bir nitelik taşımıştır. Genel olarak program, kültürel mutfak mirasının modern gastronomi anlayışıyla bütünleştirilmesine yönelik farkındalığı artıran verimli bir akademik buluşma olarak değerlendirilmiştir.


Fotoğraf Galerisi