GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ BALIK TARİFİM

18.11.2025 - 18.11.2026


GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ

BALIK TARİFİM

The Green Park Hotel Executive Chef Mehmet Demir ile Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliği kapsamında gerçekleştirilen gastronomi etkinliği çerçevesinde; Öğrencilerimizin: Mevsimine göre balık seçimi ve kullanımı, Balık temizleme, fileto çıkarma, kılçık çıkarma, Balık atık değerlendirme kapsamında deniz ürünleri  çorbası (somon, karides, kalamar) yapma, Farklı pişirme teknikleri kullanarak balık pişirme (ızgara, buğulama, kiremitte),Balık menüsüne uygun başlangıç tabağı ve mezelerin hazırlanması (levrek ceviche, atom, zeytinyağlı Brüksel lahanası, zeytinyağlı kuru domates, muhammara, havuç tarator) Balık menüsüne uygun ara sıcaklar (mozarella peynirli mantar dolması, karides güveç, tartar soslu kalamar tava) Atölyenin amacı öğrencilerimizin iş güvenliği çerçevesinde mutfak teknikleri ile uzman eğitmenler eşliğinde balık ve deniz ürünleri ile ilgili tüm bilgileri uygulamalı bir şekilde göstermek, yaptırmak ve tattırmaktır.


Fotoğraf Galerisi