GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ BAKLAVA TARİFİM

18.11.2025 - 18.11.2026


GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ

BAKLAVA TARİFİM

Hacıbey Tatlıcılık işletmecisi Ahmet Kaçıcı ile Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliği kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliği çerçevesinde, öğrencilerimiz baklava yapım sürecinin tüm aşamalarını kapsayan kapsamlı bir aşçılık laboratuvar çalışmasına katılmıştır. Etkinlikte; baklava hamurunun hazırlanması, uygun koşullarda saklanması, ince ve dengeli bir şekilde açılması, tepsiye doğru tekniklerle yerleştirilmesi, tatlı şiresinin hazırlanması ve kıvamının ayarlanması, tepsinin yağlanması, baklava ve türevlerinin pişirilmesi ile pişirme sonrası şirenin verilmesi gibi üretim sürecinin tüm detayları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Bu atölyenin temel amacı, öğrencilerimizin iş güvenliği çerçevesinde profesyonel mutfak tekniklerini tanımasını sağlamak, uzman eğitmenler eşliğinde geleneksel baklava yapımına ilişkin tüm bilgi ve becerileri deneyimlemelerine imkân tanımak ve ürettikleri tatlıları tadımlar eşliğinde değerlendirerek öğrenme süreçlerini pekiştirmektir.


Fotoğraf Galerisi