GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ
BAKLAVA TARİFİM
Hacıbey Tatlıcılık işletmecisi Ahmet Kaçıcı ile Dicle Üniversitesi Sosyal
Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliği kapsamında düzenlenen gastronomi
etkinliği çerçevesinde, öğrencilerimiz baklava yapım sürecinin tüm aşamalarını
kapsayan kapsamlı bir aşçılık laboratuvar çalışmasına katılmıştır. Etkinlikte;
baklava hamurunun hazırlanması, uygun koşullarda saklanması, ince ve dengeli
bir şekilde açılması, tepsiye doğru tekniklerle yerleştirilmesi, tatlı
şiresinin hazırlanması ve kıvamının ayarlanması, tepsinin yağlanması, baklava
ve türevlerinin pişirilmesi ile pişirme sonrası şirenin verilmesi gibi üretim
sürecinin tüm detayları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Bu atölyenin temel
amacı, öğrencilerimizin iş güvenliği çerçevesinde profesyonel mutfak
tekniklerini tanımasını sağlamak, uzman eğitmenler eşliğinde geleneksel baklava
yapımına ilişkin tüm bilgi ve becerileri deneyimlemelerine imkân tanımak ve
ürettikleri tatlıları tadımlar eşliğinde değerlendirerek öğrenme süreçlerini
pekiştirmektir.