ET VE SÜT KURUMU GEZİSİ

15.05.2025 - 15.05.2027


Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri; Et ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Endüstrisi Makineleri ile Hijyen ve Sanitasyon Derslerinin uygulaması kapsamında, ders sorumluları Öğr.Gör.Dr. Ahmet ÇELİK, Öğr.Gör. Erkan TOPEL ve Dr.Öğr. Üyesi Ömer Faruk YEŞİL ile birlikte Et ve Süt Kurumuna işletme gezisi yaptı.

 

Bu etkinlik kapsamında; Veteriner Hekim Harun BAYRAM tarafından işletme detaylı olarak gezdirildi. Kesime getirilen hayvanların, kuruma geliş aşamasından itibaren, satışa sunulmasına kadar tüm aşamalar, hijyen ve sanitasyon kuralları ve kullanılan makineler öğrencilere tanıtıldı.

 

Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu ve özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.



Fotoğraf Galerisi