Dicle Üniversitesinde Lisansüstü Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu Gerçekleştirildi

07.11.2025 - 07.12.2026


Dicle Üniversitesinde Lisansüstü Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu Gerçekleştirildi

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ortak düzenlenen “Dicle Üniversitesi Lisansüstü Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu” 4-5 Kasım 2025 tarihlerinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Kamuran ERONAT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç COŞKUN, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin seslendirdiği “Diyarbakır Türküleri” ile başladı. Katılımcılar, konser bölümünde hem geleneksel ezgilerle hem de sempozyumun bilimsel atmosferiyle buluştu.

Açış konuşmalarında, eğitimin niteliğinin artırılmasında lisansüstü çalışmaların önemine vurgu yapıldı. Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden yapısına dikkat çekerek, genç araştırmacıların ortaya koyduğu çalışmaların eğitim politikalarına ve uygulamalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

İki gün süren sempozyumda, eğitim bilimleri alanında hazırlanan lisansüstü tez ve projelerden üretilen bildiriler sunuldu. Oturumlarda; öğretim teknolojileri, ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi, rehberlik ve psikolojik danışma, program geliştirme ve sınıf içi uygulamalar gibi farklı alt alanlarda güncel araştırma sonuçları paylaşıldı. Sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümleriyle katılımcılar arasında verimli akademik tartışmalar yapıldı.