DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DİYARBAKIR'DAKİ KADIN YAZARLARI AĞIRLADI

16.06.2023 - 16.06.2023

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DİYARBAKIR'DAKİ KADIN YAZARLARI AĞIRLADI

Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç ve Eşi Öğr. Gör. Meral Karakoç Diyarbakır'daki kadın yazarlarla bir araya gelerek.Diyarbakır'ın kültürel, tarihi değerlerinden yemeklerine, Diyarbakır'ın yetiştirmiş olduğu şair ve yazarlarından, şehrin mimarisine değinmek birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Diyarbakır'daki tarihi ve kültürel değerlerin bilimsel çerçeveleri, gençlerimizin öğretmesi gerektiğini söyleyen Rektörümüz Karakoç, toplumun ilerlemesi kadın yazarların önemine de dikkat çekti.
Toplantıya “Tigris Gazetesi” Köşe Yazarı ve "Yüreğimin Fısıltısı, Umut Cesaret ve Gökyüzü" kitaplarının Yazarı Nesrin Erdoğmuş, “Haberdiyarbakır.Org” Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çepik, “Şehrimiz Diyarbakır” adlı kitabı Yazarı Filiz Aküzüm, “Kardelenler” adlı kitabı Yazarı Yaşar İçen, “Amid-i Nur” kitabının Yazarı Zübeyde Fidan Kırmızı ve “Meftune Diyarbakır Mutfağı” adlı yemek tarifi kitabının Yazarı Filiz Parlak'ın yanı sıra Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şengül Kocaman, Merkez Etkinlik Koordinatörü Emel Özyaramış, Mimarlık Fakültesi Öğretim Elamanlarından Öğr. Gör. Aysel Yılmaz katıldı.