Dicle Üniversitesi Tarım
Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı 1. sınıf
öğrencileriyle Mega Organize Sanayideki
ALGO DONDURMA FABRİKASINA teknik gezi etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz;
sütün kabulü, analiz aşaması, pastörizasyon, seperasyon, kaynatma aşaması,
miksin hazırlanması, şok dondurulma aşaması, depolama ve pazarlamasına kadar bütün aşamaları
ayrıntıları ile gözlemlediler. Dondurma
üretimi hakkında bize yardımcı olan işletme yetkililerinden Bahri YİĞİT beye
bize gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz
Bu gezi ile;
Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı
kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini
alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize
verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi
amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir