ALGO DONDURMA GEZİSİ

17.03.2025 - 17.08.2025


Dicle Üniversitesi Tarım Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı 1. sınıf öğrencileriyle Mega Organize Sanayideki  ALGO DONDURMA FABRİKASINA teknik gezi etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz; sütün kabulü, analiz aşaması, pastörizasyon, seperasyon, kaynatma aşaması, miksin hazırlanması, şok dondurulma aşaması, depolama ve  pazarlamasına kadar bütün aşamaları ayrıntıları ile gözlemlediler.  Dondurma üretimi hakkında bize yardımcı olan işletme yetkililerinden Bahri YİĞİT beye bize gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz

 

 

Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir


Fotoğraf Galerisi