Dicle Üniversitesinde "15–22 Nisan Turizm Haftası"
dolayısıyla "49. Turizm Haftası Paneli Turizmin Geleceği" etkinliği
düzenlendi.
Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı
Bilimler Fakültesi, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Dicle
Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Celal Güzelses Salonunda
düzenlenen panele Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör
Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç.
Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cüneyt ÖZ,
dekanlar, müdürler ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr.
Kamuran Eronat, "Turizm, günümüzde ülkelerin sadece ekonomik kalkınmasıyla
değil, aynı zamanda kültürel diplomasisi, sosyal bütünleşmesi, çevresel
sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkilidir. Diyarbakır gibi 12.500 yıllık bir
geçmişi olan, kültürel ve tarihsel mirasa sahip şehirlerde turizmin rolü daha
derin ve çok boyutludur" dedi. Panele konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram
Veli Üniversitesi Turizm Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem
Tuna, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, UFTAA Dünya
Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Çetin Gürcü
katıldı.
Panel sonunda, "Diyarbakır Mutfağı: Sağlıklı,
Geleneksel, Atıksız Coğrafi İşaretli Ürünlerin İkramları" sunuldu.