İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

29.08.2022

İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

• İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinin hazırlık sınıfları için Hazırlık Muafiyet Sınavı 20 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır.
  • Sınav, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavı 20 Eylül saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.
  • Yazılı sınavdan 50 ve üzeri not alan öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.
  • Sözlü sınav yazılı sınavı takip eden 21-22-23 Eylül günlerinde olacaktır. Sözlü sınav listeleri ve saatleri yazılı sınav sonrasında Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında (http://www.dicle.edu.tr/birimler/yabanci-diller-yuksekokulu) ilan edilecektir.
  • Sınava girerken, üzerinde tanımlayıcı bilgilerin bulunduğu geçerli bir kimlik belgenizi (Öğrenci Kimlik Kartı, Öğrenci Belgesi, T.C. kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanı, geçerlilik süresi devam eden pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  • Yazılı sınav oturumunda ilk 15 (on beş) dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Yazılı sınavın 3/4’lük bölümü bitmeden öğrenciler sınavlarını bitirse dahi sınav salonundan çıkamazlar.
  • Muafiyet sınavında öğrencilere kelime ve dil bilgisinin yanı sıra dört farklı dil becerisini ölçen sorular yöneltilecek ve başarı notu “70” olacaktır. Örnek sınav için ekteki dosyaya bakabilirsiniz.
  • Sınav sonuçları Yüksekokulu web sayfasından ilan edilecektir.
  • Sınava katılmak için herhangi bir başvuruda bulunmadan belirtilen gün ve saatlerde sınav yerinde olmanız yeterlidir.
  • Sınavları takiben muaf olan öğrenciler bölüm derslerine katılacaklardır. Muafiyet sınavına girmeyen ya da girip de başarısız olan öğrenciler 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle Yabancı Diller Yüksekokulunda saat 9.00’da başlayacak olan Hazırlık Sınıfı eğitimlerine başlayacaklar.
  • Muafiyet sınavının mazereti olmayacaktır.

Dosya Ekleri

Ekleme TarihiAçıklamaİndir