REKTÖR ERONAT: “NOT TUTMA ALIŞKANLIĞI BAŞARIYI KALICI HALE GETİRİR”


21.05.2026


REKTÖR ERONAT: “NOT TUTMA ALIŞKANLIĞI BAŞARIYI KALICI HALE GETİRİR”

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Edebiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Programa Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan da katıldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada Rektör Eronat, öğrencilere hitap ederek okumanın, yazmanın ve edebiyatın bireysel gelişimdeki önemine dikkat çekti. Özellikle Diyarbakırlı şairlerin edebiyat dünyasındaki yerinin altını çizen Eronat, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Rektör Eronat, öğrencilik yıllarından örnekler paylaşarak derslerde not tutma alışkanlığının önemine değindi:

“Öğrencilik yıllarımda tuttuğum notları hâlâ kullanıyorum. Bu alışkanlık hem öğrenmeyi kalıcı hale getiriyor hem de akademik ve düşünsel gelişime büyük katkı sağlıyor.”

Bu alışkanlığın öğrencilere önemli bir kazanım sunduğunu belirten Eronat, öğrencilerin derslerde aktif olmaları ve kendi bilgi arşivlerini oluşturmaları gerektiğini ifade etti.

Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ise üniversite hayatının yalnızca akademik başarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Programda öğrenciler de şiirler okudu. Gerçekleştirilen şiir dinletisi, buluşmaya ayrı bir anlam ve zenginlik kattı.

Buluşma, karşılıklı sohbet ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.


Fotoğraf Galerisi