MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN KÜLTÜREL MİRASI GELECEĞE TAŞIYAN SERGİ


16.12.2025


MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN KÜLTÜREL MİRASI GELECEĞE TAŞIYAN SERGİ

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan “Rölöve, Koruma Ve Restorasyon Projeleri” düzenlenen sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Demet Aykal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı 2023–2024 eğitim-öğretim yılı kapsamında, Rölöve Teknikleri ile Koruma ve Restorasyon dersleri çerçevesinde öğretim elemanları yürütücülüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler sergide kısmen yer aldı.

Prof. Dr. F. Meral Halifeoğlu öncülüğünde yürütülen çalışmada, öğrencilerin her iki derste hazırladığı geleneksel mimari yapılara yönelik ölçüm, tespit, belgeleme, analiz, yapısal sorunlar ve koruma projeleri sergilendi. Sergi aracılığıyla kültürel mirasın önemi, geleneksel evlerin yapım teknikleri ve mimari özellikleri ziyaretçilere aktarılırken, bu yapıların geleceğe yönelik korunmasının gerekliliği vurgulandı.

Katılımcılar sergilenen çalışmaları inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.