DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE II. LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU BAŞLADI


04.05.2026


DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE II. LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU BAŞLADI

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “II. Lisansüstü Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu”, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Prof. Dr. Velat Şen ve Prof. Dr. Vahap Özpolat, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, dekanlar, enstitü müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Bilim insanlığın en büyük ortak değeridir”

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Dicle Üniversitesi’nde ikinci kez düzenlenen sempozyumun üç enstitünün (Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri) örnek iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirtti.

Rektör Eronat konuşmasında, üniversite olarak birimler arası iş birliğini önemsediklerini ifade ederek, “Ortak yürütülen bilimsel çalışmalar ve disiplinler arası etkinlikler üniversitemiz tarafından her zaman desteklenmektedir. Bilim insanlığın en büyük ortak değeridir ve üniversiteler bu değerin üretildiği en önemli kurumlardır.” dedi.

Üniversitenin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda bilgi üreten, sorgulayan ve toplumsal faydaya dönüştüren bir anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Eronat, sempozyumun genç araştırmacıların çalışmalarını görünür kılacağını ve bilimsel düşünce kültürünü güçlendireceğini ifade etti.

Akademik üretim ve iş birliği vurgusu

Sempozyumda sunulacak bildirilerin lisansüstü düzeyde bilimsel üretime katkı sunacağı, disiplinler arası etkileşimi artıracağı ve yenilikçi akademik yaklaşımları teşvik edeceği belirtildi.

Enstitü müdürleri adına konuşan Prof. Dr. Mahmut Balkan ise, üç enstitünün ortak çalışmasıyla düzenlenen sempozyumun üniversitenin araştırma ve yenilik temelli akademik vizyonuna katkı sunduğunu ifade etti.

Tez ödülleri sahiplerini buldu

Açılış programının ardından “Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması” kapsamında dereceye giren yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine ödülleri takdim edildi. Program kapsamında sergi alanı da gezildi.

Dicle Üniversitesi II. Lisansüstü Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu, 4-5-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında akademik oturumlarla devam edecek.


Fotoğraf Galerisi