Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Tez Ödül Töreni


04.11.2025


Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2024 Yılı Tez Ödül Töreni  4 Kasım 2025 tarihinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, dekanlar, enstitü müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından seslendirilen “Diyarbakır Türküleri” ile devam etti. 

Açılış konuşmalarının ardından, “Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması” kapsamında dereceye giren yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Tezden Kaynaklanan Yayın/Eser Performansı Katkı Ödülü Kategorisinde;

Histoloji ve Embriyoloji ana bilim dalında Prof. Dr. Murat AKKUŞ’un danışmanlığında hazırladığı “Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Gebelerin Plasentalarında Vascular Cell Adhesion Molecule-1 (Vcam-1)ve High-Motility Group Box 1 (HMGBI) Proteinlerinin Ekspresyonlarının İmmunohistokimya Yöntemiyle Değerlendirilmesi” adlı doktora tezi ile Süleyman Cemil OĞLAK ödüle layık görülmüştür.

Topluma ve Eğitime Katkı Veren Tez Ödülü Kategorisinde;

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında, Prof. Dr. Funda GÜMÜŞ danışmanlığında hazırladığı “Bipolar Bozukluk Tanılı Hastalarda İçselleştirilmiş Damgalanma ve Uyku İlişkisi” adlı yüksek lisans tezi ile  Mahmut Can TAŞ ödüle layık görülmüştür.

Çevre, Sağlık, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkı Veren Tez Ödülü Kategorisinde;

Veteriner Besin Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalında, Prof. Dr. Hüsnü Şahan GÜRAN Danışmanlığında hazırladığı “Ticari Sanitizerlerin Körpe Ispanaklardaki E.Coli 0157:H7 ve Salmonella Üzerine Antimikrobiyal Etkinliğinin Karşılaştırılması” adlı yüksek lisans tezi ile Tuğba AKSOY ödüle layık görülmüştür.


Tezden Kaynaklanan Yayın/Eser Performansı Katkı Ödülü Kategorisinde;

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında Doç. Dr. Yeter DURGUN OZAN Danışmanlığında hazırladığı “İnfertilite Tedavisi Gören Kadınlarda Damgalanma ile Fertilite Uyumu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” adlı yüksek lisans tezi ile Sümbül DİNÇER ödüle layık görülmüştür.




Fotoğraf Galerisi