REKTÖRÜMÜZ, ÜNİVERSİTELERARASI KURUL TOPLANTISINA KATILDI

10.07.2024

REKTÖRÜMÜZ, ÜNİVERSİTELERARASI KURUL TOPLANTISINA KATILDI

YÖK tarafından düzenlenen 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirildi.YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un yanı sıra Üniversitelerarası yönetim kurulu üyeleri ve Üniversite rektörleri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, erişilebilir ve kapsayıcı bir yükseköğretim sistemi anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Ülkemizin tüm kesimleri için nitelikli yükseköğretime adil erişim sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Özvar konuşmasında 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planıyla eşgüdümlü olarak önümüzdeki döneme ilişkin Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesinin hazırlık çalışmalarına başladıklarını da duyurdu.