REKTÖR KARAKOÇ ÜNİVERSİTEMİZİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU


07.06.2024


REKTÖR KARAKOÇ ÜNİVERSİTEMİZİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi TV Stüdyosunda gerçekleşen "Şehir ve Üniversitemiz" programının canlı yayın özel konuğu oldu ve eğitim-öğretim alanında son dört yılda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan'ın sunduğu canlı yayının konuğu olan Rektörümüz, “Üniversitemizi ülkemizin ve şehrimizin ihtiyaçları ile mevcut potansiyelimizi dikkate alarak çok yönlü geliştirmeye çalışıyoruz” diyerek son dört yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kendi döneminde açılan fakülte, bölüm ve programlar ile Üniversitenin son yıllarda hızlı ve büyük bir yükseliş elde ettiğini ifade eden Rektör Karakoç, Dicle Üniversitesi’nin eğitim-öğretim alanındaki gelişmelerini değerlendirdi.

Üniversitemizi tamamlanmış ve halen devam eden çalışmaları eğitim-öğretim, kurumsallaşma, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma, toplumsal katkı ve ihtisaslaşma, Teknokent ve fiziki gelişmeler başlıkları altında değerlendiren Rektör Karakoç, üniversitemizin son dört yılda bilimsel çalışmalarında önemli bir artış sağladığını ifade etti.

“ÜNİVERSİTEMİZE VE ŞEHRE HİZMET ETME ÇABASINDAYIZ”

Kadim bir şehir olan Diyarbakır'a ve Dicle Üniversitesi'ne hizmet etmek çabası içinde olduklarını, uluslararası odaklı, ayrıştırmadan hem akademik hem de öğrenci odaklı hizmet anlayışı ile çalıştıklarını söyledi. YÖKAK tarafından akredite edilmenin önemine değinen Rektörümüz, akademik personel ve öğrenci sayısının son yıllarda ciddi artış gösterdiğini söyledi.

 “DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAYGIN BİR KONUMDA”

"Hedefimiz şehir ve Üniversitemizin özellikle şehir dışından tercih edilebilirliğini arttırmak" diyen Karakoç, Dicle Üniversitesinin yaptığı projeler ve işbirlikleri ile saygın üniversiteler arasında olduğunu, yapılan bilimsel etkinlikler ile de büyük başarılar ve takdir elde ettiğini belirtti. Şehrin temel değerlerini, tarihsel yönünü ve yetiştirdiği bilim insanlarını önemseyerek çalışmalar yaptıklarını belirten Karakoç, Üniversitesi'nin 50. Yıl kapsamında yaptığı çalışmalardan, BAP projelerinden, hastanenin fiziki iyileştirme hedeflerinden, mevcut ve açılacak bölümlerden bilgiler vererek gelen soruları yanıtladı.


Fotoğraf Galerisi