MATEMATİK GÜNLÜK HAYATLA BULUŞTU
Dicle Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından “Matematik ve Yaşam” konulu etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Mehmet Siraç Özerdem, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Pişkin’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, matematiğin günlük yaşamla olan ilişkisi ve bilimsel düşünmenin önemi ele alındı.
Katılımcılar, matematiğin hayatın her alanındaki yansımalarına dair önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, matematiğin yalnızca akademik bir disiplin olmadığını, günlük yaşamın her alanında karşılığı bulunan temel bir düşünme biçimi olduğunu belirterek, “Matematik, hayatı anlamlandırmanın en güçlü araçlarından biridir. Bu tür etkinliklerle bilimi toplumla buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Espresso Lab / Winston AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, üniversite ile şehir arasındaki etkileşimi güçlendirmeyi amaçlayan şehir ve üniversite buluşuyor teması da vurgulandı.
Bilimsel farkındalığın artırılmasına katkı sunan etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.