DİCLE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU DÜZENLEDİ

10.07.2024

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU DÜZENLEDİ

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi çevrimiçi olarak “Uluslararası Mimarlık, Mühendislik ve Tasarım Sempozyumu" düzenleyerek çok sayıda bilim insanının katılımına olanak sağladı.

Türkiye’den 33, yurt dışından 43 bildiri ile katılım sağlanan sempozyumun teması, "Mimarlık ve Mühendislikte Geleneksel ve Çağdaş Tasarım Yaklaşımları" olarak belirlendi.

Tema çerçevesinde, mühendislik, mimarlık, arkeoloji gibi birçok farklı disiplinde yapılan çalışmalar sunuldu.

Mimarlık ve mühendislik alanlarında teknolojik gelişmeler ve mesleki eğitimin önemi vurgulanarak geleceğe dair umut verici projeler ve fikirler üzerinde duruldu.

Sempozyum, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) katkıları ile başarılı bir şekilde gerçekleşti.