DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ İLK KARACİĞER ORGAN NAKLİ HASTASINI TABURCU ETTİ


12.05.2023


DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ İLK KARACİĞER ORGAN NAKLİ HASTASINI TABURCU ETTİ


Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kısa süre önce hizmete alınan Organ Nakil Merkezinde başarılı operasyonlar gerçekleştiriliyor. Batman’da yaşayan Hasan Olgun Hepatit B ve Karaciğer kitlesi nedeniyle başvurduğu Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde oğlu Yunus Olgun’dan alınan Karaciğer ile hayata tutundu.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde kontroller yapılarak uygunlukları kontrol edilen baba ve oğul için sekiz gün önce başarılı operasyon gerçekleştirilerek ilk karaciğer nakli yapıldı. Başarılı ameliyat sonrası operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ile çalışanlar Olgun ailesini ziyaret etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç,  hastane tarihinde bir ilk yaşandığını söyledi. Karakoç, “İlk Karaciğer naklimizi yapıldığı gündür. Hastamızı bugün taburcu ediyoruz. Türkiye’de yaklaşık 25 bin ile 28 bin arası insan beklemekte. Organ nakliyle birlikte bir hayat ve can veriyoruz. 2004 yılında yılda ortalama üç bağış yapılırdı. 2018’de bu rakam 77 binlere ulaşmış bulunmakta. Burada sağlıktaki yatırımlarla birlikte vatandaşlarımızın bilinçlenmesinde ayrı bir önem var. Her yıl vatandaşlarımız organ nakli beklemekte. Vatandaşlarımızın organ nakli için gerekli önemi göstermesini istiyoruz” dedi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise, Dicle Üniversite Hastanesi’nin bölgede önemli bir sağlık üssü olduğunu aktardı.

Başarıyla oğlunun karaciğerine kavuşan Hasan Olgun da çok mutlu olduğunu ifade etti.

https://www.youtube.com/watch?v=nHasyHv70_8


Fotoğraf Galerisi