DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİNİ ARTIRACAK PROJEYE YOĞUN İLGİ


20.02.2025


Dicle Üniversitesi tarafından yürütülen "Kırsalda Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi", hem akademik çevrelerde hem de basında büyük ilgi uyandırdı. Organik tarım ve sürdürülebilir kırsal kalkınma alanında önemli bir adım olarak değerlendirilen bu proje, kırsalda alternatif üretim modelleri oluşturmayı ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Tutkun tarafından yürütülen "Kırsalda Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında  sertifikalı organik yumurta üretimine başlandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve  Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün  (DÜBAP) eş finansman ile yürütülen proje ile kırsal alanlarda organik yumurta üretiminin teşvik edilmesi ve alternatif üretim modelleri oluşturularak kırsal kalkınmaya destek olunması hedeflenmektedir. Proje kapsamında ziraat Fakültesi Tavukçuluk Araştırma ve Uygulama kümesinde  Organik koşullara uygun tesis edlmiş ve sertifikalndırılmış olan kümeste yetiştirilen tavuklar, halen yapımı devam eden 3 farklı lokasyondaki köylerde kurulacak kümeslere tavuk ve organik yem desteği verilerek  kırsal alanlarda organik yumurta üretimin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Elde edilen yumurtalar, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Satış Ofisi'nde üniversite personeline satışa sunulmuştur.

Projemiz ayrıca yerel basında da yoğun ilgi gördü.

Video için burayı tıklayın.


Fotoğraf Galerisi



Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ PROJESİİndir