DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDEN EKPSS DESTEK ÇALIŞMASI


14.04.2026


DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDEN EKPSS DESTEK ÇALIŞMASI

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, yürütücülüğünü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven’in yaptığı EKPSS destek çalışması bu yıl da başarıyla gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen program kapsamında, 15 öğretmen adayı “ASAL TAKIM” adıyla bir araya gelerek özel gereksinimli öğrencilere gönüllü ders anlatımları yaptı. Yaklaşık 6 hafta süren eğitimlerde öğrenciler, 19 Nisan 2026’da yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için hazırlandı.

2018 yılından bu yana ücretsiz olarak sürdürülen kursların, çok sayıda özel gereksinimli öğrencinin sınav hazırlık sürecine önemli katkı sunduğu belirtildi.

Süreç boyunca öğretmen adayları, başlangıçta yaşadıkları kaygıları zamanla yerini motivasyon ve özgüvene bıraktıklarını ifade ederek, bu deneyimin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı.

Program sonunda yürütücü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, Prof. Dr. Yılmaz Gündüzalp ve Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Muta ile gönüllü öğretmen adaylarına teşekkür ederek, öğrencilere EKPSS’de başarılar diledi.


Fotoğraf Galerisi