GENÇ
ŞEF YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi
işbirliğiyle "2. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.
Esnaf ve Sanatkâr İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle
Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü iş birliği
düzenlenen toplamda üç gün boyunca 256 kişinin yarıştığı yöresel yemek
yarışmasında bugün iki seansta yapılacak ve 50 kişinin kıyasıya mücadele
verdiği yarışmada Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Esnaf ve Sanatkârlar
Daire Başkanı Ahmet Salduş, Lokantacılar, Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası
Başkanı Haşim Elkaan, The Green Park oteli Executive Chef Mehmet Demir ve
Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan jüride yer
aldı.
Başarılı tabakların değerlendirildiği yarışmada ilk on
finalist büyük finale girmeye hak kazandı.
Diyarbakır’ın zengin mutfak kültürünün geniş kitlelere
tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması,
kentin gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması, genç nesillere
istihdam oluşturulması ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi Alanında
mesafe kat etmesi amaçlandığı yarışmada uzman jüri üyeleri tarafından lezzet,
yöresellik, sunum, orijinallik, görünüm, hijyen gibi çeşitli kategoriler göz
önüne alınarak puanlandırıldı.
Yarışma jüri üyeleri tarafından lezzet, yöresellik, sunum,
orjinallik, görünüm, hijyen gibi çeşitli kategoriler göz önüne alınarak 100
puan üzerinden değerlendirildi.
8 Kasım Çarşamba günü Cemil paşa konağında ilk on yarışmacı
kendi aralarında tekrar yarışarak ilk üç seçilecek.
https://www.youtube.com/watch?v=_ubCsYHBrOo