“MİLLİ BİRLİK VE FEDAKARLIK” ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

10.07.2024

“MİLLİ BİRLİK VE FEDAKARLIK” ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu işbirliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “Milli Birlik ve Fedakarlık” adlı konferans düzenlendi.

Dr. Öğretim Üyesi Bedrettin Kolaç, darbeler tarihinden örnekler vererek, “Yüce milletimiz devletinin bekası söz konusu olduğunda Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi o gece de gözünü kırpmadan canı pahasına vatanına ve milli birliğine sahip çıktı ve milli iradesini asla teslim etmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamış oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, gözü kara ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Bu şehitler sadece vefat eden ailelerin değil; bu ülkede yaşayan milyonların şehididir ve bu şehadet her ailenin gururu olmuştur" diye konuştu.