“Kültür Köprüsü: Dicle’den Dünyaya” Etkinliği Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde Yoğun Katılımla Tamamlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES Projesi kapsamında, kulüp danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Aykaç’ın , Arş. Gör. Yunus Avcı'nın ve proje koordinasyonunu Merve Yanık’ın, proje koordinatör yardımcılığını ise Şevval Dilek’in yürüttüğü; Dicle Üniversitesi Oku-Yorum Kulübü tarafından düzenlenen “Kültür Köprüsü: Dicle’den Dünyaya” etkinliği, 17 Aralık 2025 Salı günü Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik; Dicle Üniversitesi TÖMER, Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi ve DUDER paydaşlığıyla hayata geçirildi.
Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat, Dekanımız Prof. Dr. Şengül Kocaman, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Özkan Ciğa ve Doç. Dr. Mehmet Serkan Şahin, GSB İl Hizmet Müdürümüz İhsan Çakar, akademisyenler ve paydaş kurum temsilcileri katılım sağladı. Uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıttığı sergi alanı, protokol üyeleri tarafından gezildi ve etkinlik öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Etkinlik, sergi programının ardından gerçekleştirilen plaket ve ödül takdim töreniyle sona erdi. Program kapsamında Dekanımız Prof. Dr. Şengül Kocaman tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat’a ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan’a plaket takdim edildi. Ayrıca Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi paydaşı Doç. Dr. Osman Solmaz’a, DUDER paydaşı Dr. Öğr. Gör. Uğur Yiğiz’e plaket takdim edilirken; yabancı öğrenciler konusunda verdikleri katkılardan dolayı Bünyamin Kurt’a ödül takdim edildi. Program kapsamında düzenlenen çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler verildi ve ödüller hak sahiplerine takdim edildi.
Etkinliğe; Amerika, Azerbaycan, Bulgaristan, Çad, Endonezya, Filistin, Gana, Irak, İran, Japonya, Kazakistan, Kenya, Mısır, Özbekistan, Somali, Sudan, Suriye ve Ukrayna olmak üzere çok sayıda ülkeden uluslararası öğrenci katılım sağladı.
Etkinliğin ikinci günü olan 18 Aralık 2025 Çarşamba günü, yine Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda 10.00-11.00 saatleri arasında Kültürleri Tanıtma Semineri gerçekleştirilecek; program kapsamında uluslararası öğrenciler sunumlar yapacak, ardından 11.15-11.30 saatleri arasında düzenlenecek ödüllü bilgi yarışmasıyla etkinlik devam edecek. Program, belge ve plaket takdimiyle daha sonra gezi programıyla tamamlanacak.