Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde “Böcekler: Dünyayı Döndüren Küçük Şeyler” Atölyesi Gerçekleştirildi
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından 14 Mayıs 2025 tarihinde, “Fen Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme” dersi kapsamında bir atölye çalışması düzenlenmiştir. Doç. Dr. Sadreddin Tusun’un yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve 4. sınıf fen bilgisi öğretmen adaylarının katılımıyla yapılan atölye, fakültenin biyoloji laboratuvarında gerçekleştirilmiştir.
“Böcekler: Dünyayı Döndüren Küçük Şeyler” başlıklı atölye çalışmasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özgü böcek biyoçeşitliliği hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi sunulmuştur. Etkinlik kapsamında böceklerin insan yaşamına olan olumlu ve olumsuz etkileri ele alınmış; doğal döngüdeki rolleri ile yaşam döngüleri üzerine tartışmalar yapılmıştır.
Atölyede ayrıca, böceklerin araziden toplanması, taşınması ve müzeleme teknikleri uygulamalı olarak gösterilmiştir. Uygulama bölümünde, Orthoptera (çekirgeler) takımına ait türlerden Saga (etçil çekirge), Caelifera alt takımına ait çalı çekirgeleri, Gryllus assimilis (cırcır böceği) ve halk arasında yeşil çekirge olarak bilinen Tettigonia viridissima türleri, müzeleme yöntemiyle koleksiyon haline getirilmiştir.