MİNİK ELLERLE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİĞİ - en

16.12.2025 - 18.12.2026


“MİNİK ELLERLE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ”

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Yerli Malı Haftası kapsamında “Minik Ellerle Yerli Malı Haftası Etkinlikleri” başlığıyla düzenlenen workshop, yerli ürün bilincini erken yaşlarda kazandırmayı amaçlayan anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Diyarbakır’ın geleneksel mutfak kültürünün önemli lezzetlerinden biri olan Diyarbakır çöreğinin tanıtıldığı etkinlikte, Aşçılık Uygulama Mutfağı’nda çöreğin yapım süreci uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcı çocuklar, eğitmenler eşliğinde hamur hazırlama, şekillendirme ve pişirme aşamalarını deneyimleme fırsatı bulurken, minik ellerin büyük bir özenle çalıştığı bu süreç renkli ve keyifli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sayesinde çocukların yerli ve geleneksel ürünlere olan farkındalıklarının artırılması, aynı zamanda Diyarbakır’a özgü mutfak mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlanması hedeflendi.