Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi Dersi Kapsamında Kefir Üzerine Uygulamalı Çalışma Gerçekleştirildi
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 1. sınıf öğrencileri, 2024-2025 bahar dönemi “Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi” dersi kapsamında bugün uygulamalı bir çalışmaya katıldı. Uygulama kapsamında farklı kefir çeşitleri değerlendirilerek duyusal analizleri yapıldı.
Öğrenciler, kefir örneklerini tat, koku, doku, görünüm ve genel beğeni gibi kriterler üzerinden analiz etti. Karşılaştırmalı değerlendirme amacıyla ayran ve yoğurt örnekleri de çalışmaya dahil edilerek fermente süt ürünleri arasındaki farklılıklar gözlemlendi.
Gerçekleştirilen uygulama, öğrencilerin duyusal analiz yöntemlerini öğrenmelerine ve fermente ürünler üzerine değerlendirme becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Dersin yürütücüleri, uygulamanın öğrencilerin mesleki yetkinliklerini artırmada önemli bir adım olduğunu vurguladı.