ÖĞRETMENLER GÜNÜ PANELİ DÜZENLENDİ


23.11.2023


     ÖĞRETMENLER GÜNÜ PANELİ DÜZENLENDİ

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı Üniversitemizin 50. yılı etkinlikleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü paneli düzenlendi. Farklı üniversitelerden deneyimli ve uzman akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte öğretmen eğitiminin dünü, bugünü ve geleceği çeşitli açılardan ele alındı. 

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal yaptığı açılış konuşmasında eğitimin binlerce yıllık birikim içeren önemli bir konu olduğunu belirterek, panel kapsamında eğitim modelinden kaliteye, yapılandırmadan paydaşlarla işbirliğine kadar birçok konunun ele alınacağını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan ise geleceğin teminatı olan gençlerden beklentilerinin yüksek olduğunu, geleceği gençliğin inşa edeceğine değinerek, öğrencilere okumanın, iyi anlamanın ve analiz etmenin gerekliliğini öğütledi. 

Prof. Dr. Ali Osman Alakuş moderatörlüğünde düzenlenen panelde Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gültekin, TOBB ETÜ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Özsoy, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alipaşa Ayas, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Salih Çepni birer sunum yaptı.

“Öğretmen Eğitiminde Yeni Model İhtiyacı: Ne Yaşıyoruz? Ne Yapıyoruz? Ne Yapmalıyız?”, “Sanat Temelli Eğitim Araştırmasının Kurumsal Temeli ve Uygulamalar”, “ Dijital Çağda Genel Öğretmen Yeterliliklerin Güncellenmesi” ve “ Alan Eğitiminin Türkiye’de Gelişimi” başlıklarının irdelendiği panelde salondakiler tarafından sorulan soruların panelistlere yöneltilmesi ve cevaplanması ve katılımcılara verilen plaketlerin takdimi ile sona erdi.

https://www.youtube.com/watch?v=rPlEmdJqoxI


Fotoğraf Galerisi