DİCLE ÜNİVERSİTESİ ile SAINT JOSEPH ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE ERASMUS ICM KAPSAMINDA BEYRUT’DA DİYARBAKIR GASTRONOMİSİ


23.05.2023


DİCLE ÜNİVERSİTESİ ile SAINT JOSEPH ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE ERASMUS ICM KAPSAMINDA BEYRUT’DA DİYARBAKIR GASTRONOMİSİ

Dicle Üniversitesi, Beyrut Saint Joseph Üniversitesi ile Erasmus ICM projesiyle Lübnan’ın Beyrut kentinde “Diyarbakır Gastronomisi” temalı etkinlikler gerçekleştirdi.

Dicle Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri ve Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü ile Saint Joseph Üniversitesi, Mutfak Sanatları ve Restoran İşletmeciliği Bölümü arasındaki Erasmus ICM projesi ortaklığında, Diyarbakır’ın gastronomi alanındaki önemi ve coğrafi işaretli yemeklerinin (Meyir Çorbası, Kuru Dolma, Şırdanlı Pastırma, Borani, Ayvalı Kavurma, Duvaklı Pilav, Cimili Tatlısı, Sütlü Nuriye) tanıtımı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Saint Joseph Üniversitesi’nde Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aytaç Coşkun tarafından Arkeogastronomi üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Diyarbakır’ın da içinde yer aldığı Mezopotamya topraklarının gastronomi alanında önemi aktarıldıktan sonra, Öğr. Gör. Cüneyt Ateş tarafından Diyarbakır’ın gastronomisi, coğrafi işaretli ürünlerinin yeri ve önemi üzerine bir seminer verildi.  Saint Joseph Üniversitesi gastronomi alanında eğitim alan 30 öğrencisi ve öğretim üyeleri ile bu etkinliğe ev sahipliği yaptı. Saint Joseph Üniversitesi uygulama mutfağında, Öğr. Gör. Cüneyt Ateş tarafından Meyir Çorbası, Öğr. Gör. Nesrin Savaş tarafından Kuru Dolma, Öğr. Gör. Ramazan Karaman tarafından Osmanlı mutfağından Hünkâr Beğendi yemeklerinin uygulaması yapıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerle gastronomi alanında bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunuldu.

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri öğretim elemanlarını, Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy makamına kabul etti. Görüşmede Doç. Dr. Aytaç Coşkun, üniversitemizin mevcut durumu, uluslararasılaşma stratejilerimiz ve kurumsal hedeflerimiz hakkında Büyükelçi Ali Barış Ulusoy’u bilgilendirdi. Büyükelçi Ali Barış Ulusoy ise Dicle Üniversitesi’nin Beyrut’ta sürdürmekte olduğu akademik hareketliliklerden memnuniyet duyduğunu ve her konuda destek olacağını ifade etti.


Fotoğraf Galerisi